Inhousedag ABN AMRO

Wanneer vrijdag 9 juni 2017
Tijd

Vrijdag 9 juni vond de eerste Inhousedag van ABN AMRO plaats in Amsterdam. Met onze nieuwe partner hebben wij een mooi dagprogramma mogen beleven en hebben wij een inkijk gekregen in de wereld van de vastgoedfinanciering.

’s Ochtend werd een diverse groep van 18 studenten uit het hele land ontvangen in The Cloud. Dit net door Cairn Real Estate herontwikkelde kantoorgebouw nabij het Amstel Station vormde de leidraad van de dag. Na een leuke rondleiding door het bijna gereed zijnde kantoorgebouw werd het tijd om ons richting het hoofdkantoor van ABN AMRO op de Amsterdam Zuidas te begeven. Na een inspirerende presentatie van Erik Steinmaier (Head of Real Estate advisory) werd het voor de studenten tijd om aan de daadwerkelijke case te beginnen. Doel van de case was een financieringsvoorstel te schrijven voor het in de ochtend bezochte kantoorgebouw The Cloud. In groepen van 4 studenten is men aan de slag gegaan met een financiering van A tot Z. Aan de hand van informatie welke kon worden opgedaan bij de experts was het de taak aan de studenten om een voorlopig voorstel neer te leggen bij de Risk comité.

Na inhoudelijke kritiek van hen kregen studenten nog éénmaal de kans om hun finale voorstel aan te passen. Wat volgde waren de uiteindelijke eindpresentaties van de zogenaamde Termsheet, ofwel het uiteindelijke financieringsvoorstel. Na vier sterke presentaties werd duidelijk dat groep 4 er met de winst van doorging. De felicitaties zijn voor Jochem de Vos, Fleur Klanderman, Marnix Uri en Zaïda Thépass. Uiteraard werd de dag afgesloten met borrel in de Oliver’s. Samen met de werknemers van ABN AMRO werd er onder het genot van een drankje teruggeblikt op een succesvolle dag. Benieuwd naar andere FRESH Inhousedagen? Op donderdag 22 juni is FRESH te gast bij onze partner JLL!