FRESH Talent Programme: Exceltraining

Wanneer Wednesday 17 t/m Wednesday 3 March 2021
Tijd 15:30 - 17:30

Op 17 februari vond de eerste dag van de FRESH Talent Programme: Excel Training plaats. Deze training werd verzorgd door Ruud Boots, Real Estate Analyst bij ABN AMRO. Aan de hand van een mooie dataset uit de vastgoedwereld werden de top 15-20 belangrijkste excel formules uitgelegd, waaronder COUNTIF(S) en SUMIF(S), INDEX-MATCH, het combineren van formules en meer advanced array formules. Uiteraard kregen onze talenten de gelegenheid om hiermee oefenen. Dat was nog flinke uitdaging!

De training werd voortgezet op 3 maart. Tijdens deze tweede sessie werd er meer ingegaan op geavanceerde Excel formules en op vragen die de talenten hadden naar aanleiding van de eerste sessie. De sessie werd dan ook samengesteld op basis van feedback uit de eerste Excel training. Ook is uitgelegd hoe draaitabellen kunnen worden gemaakt en werden de talenten geïntroduceerd met, en voorzien van, macro’s in VBA. Ruud Boots heeft onder andere uitgelegd welke skills er handig zijn voor de toekomstige loopbaan van onze talenten.

Gedurende de twee informele Excel trainingen hebben de talenten vragen kunnen stellen en werd er geholpen wanneer iemand ergens mee vast liep. Ook was er ruimte voor uitleg over Excel functies buiten het programma om. Door de twee sessies te hebben bijgewoond zijn de talenten alles te weten gekomen over de belangrijkste (geavanceerde) formules en functies van Excel. Hiermee zijn zijn een stuk wijzer geworden en zijn zij beter voorbereid op hun toekomstige carrière! Ruud Boots heeft onze talenten voorzien van extra bronnen. Hij benadrukte om hiermee te blijven oefenen en hem te benaderen als zij ergens niet uit komen. Ook staat hij altijd open om gezellig een kop koffie mee te drinken.

Namens de talenten en FRESH bedanken wij Ruud Boots voor het verzorgen van deze zeer nuttige en leerzame training!

Andere interessante evenementen

FRESH START: LIVE

Op woensdag 14 september zal het event FRESH START plaats vinden. In Amsterdam zullen we onder het genot van een biertje en een wijntje het afgelopen jaar evalueren. Hierbij is...

14 september 2022

FRESH Students activiteitenagenda

Wil jij ook geen evenement van FRESH Students missen? Voeg dan nu de Google activiteitenagenda van FRESH Students toe aan je eigen agenda! Deze zal gedurende het collegejaar 2020-2021 up-to-date...

15 september 2022