FRESH Talent Programme: CV & Motivatiebrief training

Wanneer Thursday 14 January 2021
Tijd 15:30 - 17:00

Terugblik: FRESH Talent Programme – CV & Motivatiebrieftraining

Donderdag 14 januari vond de FRESH Talent Programme: CV & Motivatiebrief training plaats. In deze online sessie is er diep ingegaan op alles wat er aan een sollicitatiegesprek vooraf gaat: het CV, de motivatiebrief en het LinkedIn profiel.

In het eerste gedeelte van de training werden de cursisten voorzien van algemene tips & tricks voor een goed CV. Zo is er per onderwerp besproken welke informatie een volledig CV zou moeten bevatten, en in welke situatie je bepaalde informatie wel of niet verschaft. Daarnaast is het gebruik van juiste informatie, taalgebruik, een foto en creativiteit besproken. Dit alles werd onderbouwd met voorbeelden van echte CV’s.

Het nut en gebruik van LinkedIn werd besproken in het tweede gedeelte van de sessie. Allereerst is uitgelegd op welke manier alle profiel-onderdelen het beste tot zijn recht komen. Daarnaast is uitgelegd hoe je een kwalitatief goed netwerk en een relevante tijdlijn opbouwt, en hoe je je zichtbaarheid vergroot. Tevens zijn de cursisten voorzien van diverse life-hacks om beter en sneller gevonden te worden door recruiters, waarbij onder andere het gebruik van key-words op je profiel een belangrijke rol spelen.

Het laatste gedeelte van de training stond in het teken van de motivatiebrief. Besproken is hoe je een brief kan opstellen voor een specifieke sollicitatie en bedrijf, en hoe je een brief kan schrijven met de juiste inhoud die jou onderscheidt van de rest.

Uiteraard was er de gelegenheid om vragen te stellen. Hierdoor hebben de cursisten een goed inzicht gekregen in de werkwijze van recruiters, het verloop van een sollicitatieprocedure en wat je hierin vooral wel of niet moet doen. Na afloop van de training hebben de deelnemers via de mail individuele feedback op hun CV ontvangen. De training werd dan ook verzorgd door niemand minder dan Mariëlle Loenen, Talent Acquisition Specialist van CBRE Global Investors. Bedankt voor de inspirerende middag! 

Andere interessante evenementen

FRESH START: LIVE

Op woensdag 14 september zal het event FRESH START plaats vinden. In Amsterdam zullen we onder het genot van een biertje en een wijntje het afgelopen jaar evalueren. Hierbij is...

14 september 2022

FRESH Students activiteitenagenda

Wil jij ook geen evenement van FRESH Students missen? Voeg dan nu de Google activiteitenagenda van FRESH Students toe aan je eigen agenda! Deze zal gedurende het collegejaar 2020-2021 up-to-date...

15 september 2022