FRESH Students Online | Webinar PROLOGIS

Wanneer maandag 20 april 2020
Tijd 13:00 - 14:00

FRESH Students | Terugblik Prologis

Logistiek vastgoed – Uitdagingen en kansen in het huidige klimaat

Op maandag 20 april om 13:00 was het tijd voor de tweede online webinar van FRESH Students Online. Deze keer werd de webinar verzorgd door Sander Breugelmans (Country Manager Benelux), Dirk Sosef (Vice President Research & Strategy) en Wouter de Vries (HR Business Partner) van Prologis.

In de webinar werd ingegaan op de markt voor logistiek vastgoed, de impact van COVID-19 en Prologis zelf. De markt van logistiek vastgoed werd beschreven aan de hand van de ontwikkeling die de markt heeft doorgemaakt en verwachtingen voor de toekomst. Bij dit laatste lag de focus voornamelijk op de korte termijn verwachtingen, vanwege de uitbraak van COVID-19. Vervolgens werden het perspectief en de strategie van Prologis op de sterk groeiende e-commerce sector gedeeld, die vanwege de huidige omstandigheden nog een extra boost heeft gekregen. Prologis verwacht dat COVID-19 zal leiden tot structurele veranderingen in de logistieke sector op het gebied van vestigingslocaties, inkoopstrategieën en mogelijke doelgroepen. Verder was er speciale aandacht voor de Europese markt, in het bijzonder die van de Benelux, en werden vragen beantwoord zoals ‘Wat maakt deze markt uniek?’ en ‘Waar zitten de groeimogelijkheden?’.

Aan het einde vertelde Wouter de Vries meer over de werkgever Prologis, waarbij vragen werden beantwoord als: ‘Welke afdelingen heeft Prologis?’, ‘Hoe ziet de samenwerking met de andere internationale kantoren van Prologis eruit?’ en ‘Welke kansen krijg je als starter bij Prologis?’.  Bij de laatste vraag werd verder ingegaan op het interessante Graduate Program dat Prologis biedt aan starters op de arbeidsmarkt. 

We blikken terug op een informatieve en interactieve webinar, dankzij alle vragen die de studenten stelden en de uitgebreide antwoorden van Prologis. Vanaf deze plaats willen we Prologis dan ook bedanken voor de kans om studenten meer inzicht te geven in de logistieke vastgoedmarkt!