FRESH Students Online | Webinar AT Osborne

Wanneer vrijdag 1 mei 2020
Tijd 11:00 - 12:00

FRESH Students | Terugblik Webinar AT Osborne

Actuele uitdagingen in het zorgvastgoed

Op vrijdag 1 mei om 11 uur vond de webinar plaats met AT Osborne. Deze webinar werd verzorgd door Hylke de Visser, Teun van Trier en Jasper Müller. Binnen het kader van de corona-crisis was er gekozen voor een relevant onderwerp:  Actuele uitdagingen in het zorgvastgoed.

De webinar was als volgt opgebouwd: 

  • Het bedrijf, de mensen en activiteiten
  • Financiering van een strategie
  • SQUARE – van zorgrvraagprognose naar vierkante meters
  • Voorbeeldpoject: Academisch High Intesive Care Amsterdam
  •  Afstuderen en solliciteren

AT Osborne is een adviesbureau en is sinds 1967 werkzaam aan ruimtelijk oplossingen. Ze bestaan nu uit ongeveer 150 consultants en managers, trainers en juristen. Ze zijn gevestigd in Baarn en Brussel met een prettig kantoor dat al aangepast is naar de 1,5 meter maatregel!

AT gebruikt big-data die ze analyseren om vervolgens een weloverwogen strategie uit te zetten. De basis waar ze mee beginnen is het beleidsscenario: wat zijn de opbrengsten en de kosten van een ziekenhuis. Hierna wordt er gekeken naar investeringsscenario’s, bijvoorbeeld wordt er in één keer 100 miljoen geïnvesteerd of wordt deze investering in delen opgebroken. Het resultaat van deze twee componenten vormt het fundament voor het advies. 

Om de webinar luchtig en interactief te houden, vond er een quiz plaats waarin de FRESH’ers nauw betrokken werden, hartstikke leuk dus! Na dit intermezzo ging Teun ons wat vertellen over SQUARE, een zelfontwikkelde tool die ze gebruiken, om van zorgvraag naar vierkante meters te gaan.

Voordat SQUARE wordt gebruikt, wordt er eerst met een ander model gekeken naar wat voor ontwikkelingen er plaatsvinden (demografisch, technologisch etc.). SQUARE helpt om van de vraag naar een PvE te werken en dat te vertalen naar vierkante meters. Hierbij is het van belang om te kijken hoe we zo efficiënt mogelijk kunnen omgaan met de beschikbare ruimte om zo in te spelen op situaties in de toekomst. Hierbij kijken ze ook naar de zorgvraag van de patiënten van het ziekenhuis en de vraag van het ziekenhuis; welke visie ze hebben. 

Het voorbeeldproject waar ze met deze tools richting een advies hebben gewerkt, is het Academisch High Intesive Care in Amsterdam. Hier heeft AT Osborne in samenwerking met een architect en klimaatadviseur het ziekenhuis gerenoveerd. Door de specifieke zorg die het ziekenhuis moet leveren en de complexiteit daarbij helpt AT Osborne om hier een passend en integraal ontwerp voor te maken. 

Als laatst biedt AT Osborne een programma aan waarbij je verschillende trainingen krijgt, naar symposia gaat, persoonlijke ontwikkelingsgesprekken voert om zo het maximale uit je zelf te halen! Je kan er zelfs ook terecht voor je afstudeerscriptie of stage.

Andere interessante evenementen

EDGE inhousedag

Lijkt het jou leuk om een kijkje te nemen achter de schermen bij een van de meest innovatieve bedrijven in de vastgoedindustrie? Op vrijdag 7 juni om 13:00 uur vindt...

7 juni 2024

PROVADA

Op donderdag 13 juni gaat FRESH Students naar de PROVADA, de grootste vastgoedbeurs van Nederland waar de publieke en private sector samenkomen. We zullen langs verschillende bedrijven gaan en deelnemen...

13 juni 2024