FRESH Professionals vastgoedsymposium 2022

Wanneer donderdag 3 november 2022
Tijd 17:00 - 21:00
Waar Amsterdam

Op donderdag 3 november zal het jaarlijkse Vastgoedsymposium van FRESH Professionals plaatsvinden! Vanaf het einde van de middag wordt aan de hand van experts de huidige problematiek en uitdagingen in de woningbouw besproken. Wat zijn de plannen van minister Hugo de Jonge en zijn deze effectief? Sluit de planvoorraad wel aan bij de woonwensen van toekomstige generaties en hoe ziet het woningtekort er uit bij een eventuele recessie? Dit zijn enkele van de vragen waarop we op donderdag 3 november een antwoord gaan krijgen! We sluiten de avond af met een borrel. Ben jij erbij?

Jaap van der Bijl (Altera Vastgoed NV)

Jaap van der Bijl is CEO van Altera Vastgoed. Altera Vastgoed is een institutionele vastgoedbelegger en voor 3e keer op rij uitgeroepen tot global sector leader volgens GRESB. Het fonds heeft meer dan 3 miljard aan vastgoed onder beheer, waarvan het grootste gedeelte is belegd in woningen. Daarnaast heeft het fonds ook nog een aanzienlijke winkelportefeuille. Vanzelfsprekend volgen ze de woningmarkt op de voet en is de strengere regelgeving vanuit Den Haag een belemmering voor het toekomstig beleggingsresultaat. Ook zorgt de lagere bouwproductie, de hogere rente en de verduurzaming van de bestaande portefeuille voor een uitdaging op de langere termijn.  

Madeline Buijs (Colliers)

Madeline Buijs is werkzaam als Chief Economist en Head of Research bij Colliers. In deze rol geeft zij leiding aan de researchafdeling die onderzoek doet naar de verschillende vastgoedmarkten en de trends en ontwikkelingen hierin. De ontwikkelingen op de woningmarkt hebben haar speciale aandacht. Een toekomstbestendige woningmarkt die voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk moet worden is belangrijk. Transformeren van het huidige vastgoed is noodzakelijk alleen dat kan de sector niet alleen en daarom moet de samenwerking worden opgezocht.

Raymond van Sabben (Paul de Ruiter Architects)

Raymond van Sabben is een van de partners bij Paul de Ruiter Architects en is gespecialiseerd in grootschalige projecten. Zo is hij coördinerend architect voor project Stadswerf Oostenburg, een nieuwe wijk in het centrum van Amsterdam. Het bureau werkt momenteel aan meerdere circulaire woningbouwopgaves, zowel grondgebonden als gestapeld. Raymond heeft een heldere kijk op de rol van duurzaamheid binnen bouwprojecten en is procesmatig sterk.

Eva Hekkenberg (VORM)

Eva werkt sinds 1 januari 2020 Directeur Concepten bij VORM, na een lange loopbaan in vastgoedontwikkeling. Ze startte haar carrière bij een woningcorporatie, waar zij diverse functies bekleedde, zoals projectmanager, projectontwikkelaar en gebiedsontwikkelaar. Tijdens haar loopbaan bij AM heeft zij de Bijlmerbajes verworven en is zij in 2018 uitgeroepen tot Vastgoedvrouw van Amsterdam. Momenteel houdt Eva zich bezig met het verwerven van projecten door het creëren van unieke en duurzame woongebouwen in leefbare wijken.

Visie op de woningmarkt: Iedereen wil wonen in een goede en betaalbare woning in een leefbare buurt. Op dit moment staan we voor een ontzettend spannende en uitdagende periode.  Dus juist nu is het nu nodig om sneller en slimmer duurzame woningen neer te zetten, waarbij we de kwaliteit hoog moeten houden, met unieke woningen voor iedereen.

Stefan Janssen (Capital Value)

Stefan Janssen is werkzaam als Head of Consultancy bij Capital Value. In deze rol adviseert hij gemeenten, ontwikkelaars en (inter)nationale beleggers over diverse vraagstukken in woningbouwontwikkelingen en -beleggingen. Stefan houdt zich dagelijks bezig met de enorme uitdagingen waar de woningmarkt nu voor staat, waaronder het snel veranderende investeringsklimaat als gevolg van de recente rentestijgingen, de nationale nieuwbouwopgave en aankomende middenhuurregulering. Hiervoor was hij werkzaam bij Cushman & Wakefield en Redevco.

Sabine ten Brinke (Gemeente Amsterdam)

Sabine ten Brinke is werkzaam als manager in het team advisering grondprijzen bij Grond en Ontwikkeling bij de Gemeente Amsterdam. In deze rol draagt zij samen met haar team bij aan de realisatie van de gemeentelijke doelstellingen op het terrein van gebieds- en vastgoedontwikkeling. De kerntaken zijn: het bouwrijp maken van gemeentelijke grond en het in erfpacht uitgeven daarvan. Bij het ontwikkelen van plannen is de inzet de kosten, opbrengsten, fasering en kwaliteit met elkaar in evenwicht te brengen. Grond en Ontwikkeling speelt dan ook verschillende rollen bij de ontwikkeling van vastgoed: adviseur, onderhandelaar, opdrachtgever of fondsbeheerder en vaak die van grondeigenaar.

Datum:           3 november 2022

Tijd:                 17:00u (inloop vanaf 16:30u)

Locatie:          Uilenburgersjoel, Nieuwe Uilenburgerstraat 91, 1011 LM Amsterdam

Entree:           Gratis voor FRESH’ers die zich hebben ingeschreven via de website

Andere interessante evenementen

Dentons Internationale Reis | 8-15 oktober 2023

De inschrijvingen voor de Dentons | FRESH Professionals Internationale Reis 2023 naar Miami zijn inmiddels gesloten en iedereen heeft een persoonlijke mail ontvangen!De vliegtickets zijn geboekt en de commissie is...

8 - 15 okt 2023

Frasers Maandborrel | do 19 oktober

Op donderdag 19 oktober zal de maandborrel in samenwerking met Frasers georganiseerd worden. We gaan er weer een mooie borrel van maken!  Locatie: Bar Bonnie Tijdstip: vanaf 18u

19 oktober 2023

Primevest 10+ Diner Amsterdam

In samenwerking met Primevest zal op donderdag 26 oktober het FRESH Professionals 10+ diner plaatsvinden. De locatie zal spoedig bekend worden gemaakt, maar de inschrijving is reeds geopend!

26 oktober 2023