Consultancy Week

Wanneer donderdag 8 t/m vrijdag 9 oktober 2020
Tijd

Terugblik | FRESH Students Consultancy Week 2020

Op 8 en 9 oktober heeft de FRESH Consultancy Week weer plaatsgevonden! Dit jaar in een heel ander jasje dan we gewend zijn: in plaats van dat de studenten drie dagen fysiek in Nijmegen zouden samenwerken heeft het evenement in 2 dagen digitaal plaatsgevonden. De casus die dit jaar centraal stond was het Canisius College in Nijmegen! Dit indrukwekkende pand van ruim 6000 vierkante meter BVO is een oud internaat geweest en heeft een monumentale status gekregen. Dit jaar was het de taak van de studenten om voor dit pand een herontwikkelingsvisie te schrijven waarbij ze onder andere beoordeeld zullen worden op creativiteit, context van de omgeving en financiële haalbaarheid!

Donderdag 8 oktober stond in het teken van conceptontwikkeling. De studenten zijn in kleine groepen aan de slag gegaan om tot een nieuwe invulling te komen van dit indrukwekkende pand in Nijmegen. Na een kick-off van de hoofdsponsor Fakton door Anne van Eldonk zijn de studenten inhoudelijk aan de slag gegaan met hun plan. Als eerste stond een Q&A sessie met de eigenaar van het pand, Klaas Kroot, op het programma. Hij wist de studenten te inspireren om goed hun beste beentje voor te zetten! De rest van de dag stond in het teken van de sponsoren. Eerst heeft Heleen Luijt van Kondor Wessels met een presentatie en werksessie de studenten aan de hand van een aantal projecten laten zien hoe een herontwikkeling in zijn gang gaat. Hierna volgde een presentatie en werksessie met ontwikkelaar VORM, zij hebben de studenten meegenomen in hoe het historisch karakter behouden kan worden in een herontwikkeling. Britt van der Zandt en Sander Breider hebben de studenten hierin begeleid en hebben kritiek geleverd op hun tussentijdse presentaties. Omdat geen FRESH evenement compleet is zonder borrel is de dag afgesloten met een borrelbox en digitale pubquiz!

Op vrijdag 9 oktober zijn de studenten weer verder gegaan met hun ontwikkelplan, deze dag zijn ze hoofdsponsor Fakton aan de slag gegaan om de financiële haalbaarheid van hun concept te toetsen. Thomas van Bergen trap de dag af met een interessante presentatie over verschillende berekeningen voor een businesscase. Daarna gingen de studenten met hulp van een Faktoon aan de slag om het rekenmodel in te vullen en kloppend te krijgen. Marlissa van de Kreeke, Johan de Kok, Jan-Daan Maasland en Mira Brethouwer hebben de studenten hiermee enorm geholpen. Het rekenmodel leverde bij veel groepen aardig wat stress op, maar uiteindelijk is het allemaal goed gekomen! Aan het eind van de dag kon er natuurlijk maar één groep de beste zijn, een deskundige jury (Klaas, Anne en Heleen) heeft de winnende groep gekozen.

We willen alle deelnemers en sponsoren van harte bedanken voor hun bijdrage aan het evenement. Zonder jullie was het niet mogelijk geweest!

Andere interessante evenementen

EDGE inhousedag

Lijkt het jou leuk om een kijkje te nemen achter de schermen bij een van de meest innovatieve bedrijven in de vastgoedindustrie? Op vrijdag 7 juni om 13:00 uur vindt...

7 juni 2024

PROVADA

Op donderdag 13 juni gaat FRESH Students naar de PROVADA, de grootste vastgoedbeurs van Nederland waar de publieke en private sector samenkomen. We zullen langs verschillende bedrijven gaan en deelnemen...

13 juni 2024