Careerpitch

Wanneer woensdag 2 december 2020
Tijd 16:00 - 18:00

Terugblik | FRESH Students Careerpitch

Op 2 december vond de FRESH Careerpitch plaats. Bij aanvang van de middag kregen zes bedrijven de gelegenheid zichzelf te presenteren. De bedrijven die tijdens dit evenement centraal stonden waren JLL, Primevest Capital Partners, CBRE Global Investors, Deloitte, Fakton, en Spring Real Estate.

Het spits werd afgebeten door Wendeline van JLL. Ze sprak vanuit haar eigen ervaring, en bestempelde JLL als een warm, persoonlijk bedrijf waar geen dag hetzelfde is en eigen ambities centraal staan. Elke dag opnieuw ga je uit je comfort zone en krijg je nieuwe inzichten over je toekomst binnen het razendsnel groeiende bedrijf. JLL heeft drie kantoren in Nederland, die gezamenlijk opereren in alle disciplines in de vastgoedwereld. 

Primevest Capital Partners werd geïntroduceerd door Floris. Hij vertelde over de laatste ontwikkelingen binnen de vastgoedwereld. Voornamelijk urbanisatie wordt een alsmaar groeiend probleem: Steden slippen dicht, zijn moeilijker bereikbaar en de druk op de digitale infrastructuur groeit. Primevest CP biedt een helpende hand, en laat steden bruisen met investeringen in urban living, mobility en connectivity. Dit doen ze vanuit twee kantoren in Utrecht en Berlijn. Studenten kunnen hier in verschillende soorten dienstverbanden binnenkomen, en aan doorgroeimogelijkheden is er geen gebrek. 

Mariëlle van CBRE Global Investors vertelde over de verschillende takken van de CBRE Group, een gigantische organisatie die door de jaren heen is bekroond met vele prijzen. Ook op Schiphol is er een kantoor, waar in een klein, hecht team wordt samengewerkt. Wat de analisten zo aanspreekt, is dat er geen strenge bedrijfshiërarchie is en dat de collega’s teamplayers zijn die gepassioneerd en professioneel te werk gaan. CBRE begeeft zich in de champions league; de lat ligt hoog, maar CBRE GI heeft ook veel te bieden. Zo ook in het value creators program, waar starters direct ervaring opdoen met verschillende takken binnen de vastgoedwereld. 

Deloitte werd ingeleid door Laura, die er zelf via FRESH terecht is gekomen. Bij Deloitte Real Estate komen veel verschillende studieachtergronden bij elkaar, wat leidt tot een pool van diverse collega’s die die allemaal even ambitieus en nieuwsgierig zijn. Een starter zal zich verbreden in verschillende facetten binnen de vastgoed (ontwikkeling, M&A, portfolio, Strategy, Technology), en er is een learning programma waar diverse kennis en kunde wordt aangeleerd. Trainee Lennard onderschrijft dat je veel verschillende projecten meemaakt, en dat je vervolgens door kan groeien in dat wat je het meeste aanspreekt. Bij Deloitte Real Estate werken zo’n 75 mensen, een onwijs leuk team die, wanneer mogelijk, veel uitjes organiseert. 

Leon en Marlissa stelden Fakton voor. Er werd ingegaan op de missie van fakton, en de kernwaarden waar vanuit ze deze nastreven. Fakton is een dynamische organisatie, met een divers team van 60 personen verdeeld onder verschillende ondernemingen. De werksfeer is gemoedelijk, er worden talloze activiteiten georganiseerd, en wie wil kan van zijn collega’s zijn vrienden maken. Momenteel zoekt Fakton naar een stagiair en/of afstudeerder, die een mentor toegewezen zal krijgen. 

Spring Real Estate werd geïntroduceerd door Shayenne en Olga. Een Kahoot-quiz zorgde voor een interactieve presentatie waarin studenten vraag voor vraag meer kwamen te weten over het bedrijf, het 86 medewerkers tellende team, de diverse stage- en werkstudent-mogelijkheden, de traineeships en andere carrièremogelijkheden. De winnaar van de quiz kreeg een leuk presentje uitgereikt. 

Na de presentaties door de bedrijven, was het aan 30 geselecteerde studenten om zichzelf in te pitchen naar deze bedrijven, en om vragen te stellen. 

Bij dezen willen we de sponsoren en deelnemers bedanken voor de bijdrage aan dit evenement!

Heb je dit evenement gemist, maar ben je wel op zoek naar een nieuwe stap in je carrière? Neem eens een kijkje op de FRESH Career pagina! Dit is hét platform voor stages, werkstudentschappen, starters- én senior-functies in de vastgoedsector.