Career Event 2016

Wanneer vrijdag 27 mei 2016
Tijd

Op vrijdag 27 mei 2016 vond alweer het derde FRESH Career Event plaats bij de Amsterdam School of Real Estate. Tijdens het Career Event was het mogelijk om op een informele manier in contact te komen met verschillende bedrijven en werden er daarnaast verschillende workshops georganiseerd. We begonnen de dag met een lezing van Richard van Hooijdonk, trendwachter en futurist. Hij nam ons mee naar de toekomst, een toekomst waarin alles verbonden is (internet of things), waarbij robots onze huizen bouwen en een rijbewijs overbodig is aangezien auto’s zelf rijden. Een wake-up call aan het begin van de dag, waarbij Richard benadrukte dat een beroep waarvoor wij nu studeren in de toekomst wellicht niet meer bestaat. De maatschappij verandert waar je bij staat. Het vermogen om te blijven innoveren en je aan te passen in een constant veranderende samenleving is dus essentieel.

Na de dagopening, werd de groep verdeeld over drie workshops: onderhandelen door CBRE, solliciteren met Unibail-Rodamco en een assessment training van Bureau Hof. Tijdens de workshops lag de focus op het ontwikkelen van de persoonlijke vaardigheden; hoe presenteer je jezelf, hoe kom je over op anderen en hoe ga je een onderhandelingsproces in? Na de lunch kwamen verschillende bedrijfspresentaties van een divers aantal bedrijven zoals ABN Amro, Ahold, de Belastingdienst, CBRE, Fakton, Sweco en het Rijksvastgoedbedrijf aan bod. Tevens konden deelnemers een workshop snellezen volgen waarin zij hun leessnelheid verdubbeld hebben binnen twee uur! Veel studenten ambiëren tegenwoordig een internationale carrière. Echter zijn er altijd culturele verschillen waar je rekening mee moet houden. Candida Snow gaf in de workshop ‘succesvol internationaal werken’ praktische en toepasbare inzichten om succesvol te opereren in een internationale zakelijke omgeving. Wat is de impact van culturele verschillen op effectief communiceren, onderhandelen, samenwerken en besluitvorming? Richard van Hooijdonk benadrukte in het ochtendprogramma al het belang van innovatie. Carl van Dyck gaf in het middagprogramma een workshop ‘Ondernemen’ waarbij het belang van nieuwe en innovatieve business-modellen werd benadrukt.

Naast de verschillende workshops, was het ook mogelijk om op een informele manier te speeddaten met bedrijven. Zo hebben studenten kunnen speeddaten met ABN Amro, de Belastingdienst, BBN Adviseurs, CBRE, Colliers, DTZ, Fakton, HEVO, Sweco en het Rijksvastgoedbedrijf. Al met al was het een leerzame dag, waar veel studenten en bedrijven elkaar beter hebben leren kennen.