Amsterdamse Onroerend Goed Veiling

Wanneer maandag 21 september 2015
Tijd

Het 16e FRESH Students jaar is geopend met de Eerste Amsterdamse Onroerend Goed Veiling in Amsterdam. Na een korte tijd van promoten was het evenement in een rap tempo vol.

Op maandag 21 september is de activiteit gestart met een welkomstdrankje en nieuwe kennismakingen. Waarna er een uitgebreide uitleg over het Amsterdamse veiling systeem van de veilingdirecteur volgde. De uitleg vergde het nodige denkwerk, want we hebben nou eenmaal niet dagelijks te maken met op- en afslag in combinatie met plokpenningen.. Niet een geheel risicoloze hobby de plokpenning, maar de meesten sprak het wel aan als een leuk zakcentje wat je op een veilingavond verdiend kan worden. 

De veiling ging om 18.00 uur van start, de zaal zat vol notarissen en makelaars maar vooral veel publiek, nieuwsgierig, net als wij. Met slechts een klein knikje of een gebaar boden serieuze bieders in de opslagfase mee. De hoogste bieder in de opslagfase is niet direct de koper, maar wel degene met de plokpenning. 

In de afslagfase heeft men de mogelijkheid te ‘mijnen’. In deze fase zijn vooral de echt geïnteresseerden die met klamme handen hopen dat ze de eerste zijn die ‘mijn’ roepen, maar uiteraard voor een zo laag mogelijk bedrag. Deze methode van veilen werd toegepast voor ieder te veilen vastgoedobject en aan het einde van de veiling was een mooi aantal panden verkocht. 

Conform goede gewoontes bij FRESH is de avond afgesloten met een gezellig borrel, de veiling werd enthousiast nabesproken. En uit de positieve reacties en vrolijke foto’s kunnen wij concluderen dat de deelnemer, net als het bestuur, het goed naar hun zin hebben gehad! 

Andere interessante evenementen

FRESH Open

Na het succes van vorig jaar, zijn we verheugd om de tweede editie van het FRESH Open Padeltoernooi aan te kondigen!  We nodigen jullie uit om op 25 april samen...

25 april 2024

FRESH International Challenge

Eindelijk mogen we het dan bekendmaken, de bestemming van de FRESH International Challenge 2024! Dit is hét evenement waar je bij wilt zijn! Een te gekke week vol met interessante...

6 - 17 mei 2024

Edge inhousedag

7 juni 2024