ABN AMRO Inhousedag

Wanneer vrijdag 13 april 2018
Tijd

Er gaat weinig boven een case waarbij de deelnemers – naast een dag in de schoenen te mogen staan van experts bij één van de voornaamste real estate organisaties – uitgedaagd worden om tot het gaatje te gaan in een bloedstollende race tegen de klok. Van een dergelijke kwaliteit was de case van de inhousedag die georganiseerd werd door ABN AMRO, waar een overvloed aan inschrijvingen door studenten en een royaal aantal professionals zorgden voor een gezellig-volle Refugee Company in de vroege ochtend van dertien april. Gelegen midden op het Bijlmer Bajes terrein, en op een minuutje van metrostation Sparklerweg was dit de ideale plek voor de kick-off van deze zeer geslaagde dag. Na een introductie door ABN AMRO van Erik Steinmaier, was het woord aan AM die de studenten met enthousiasme over de geschiedenis én toekomst van de ooit zo beruchte Bijlmer Bajes vertelde.

Al snel verscheen de teamindeling op het scherm en kregen de studenten de kans om hun eerste ronde te maken in de cellen van de Bajes. Inmiddels niet meer bewoond door de onderwereld van Nederland maar door kritische en moeilijk te overtuigen experts, waren de cellen spannender dan ze ooit zijn geweest. Allen uitgerust met informatie en statistieken die hún rol in de herontwikkeling van de Bajes verduidelijkten, was het aan de studenten om deze felbegeerde informatie los te peuteren met scherp gerichte vragen om uiteindelijk het volledige plaatje van financiën te kunnen pitchen aan het bestuur. Godzijdank voor casual Friday want zelden zag ik de studenten zo actief bezig. Met voldoende statistieken op zak om de puzzel te leggen werden de studenten afgezet bij The Circl waar één à twee FRESH’ers van iedere groep voor de leeuwen werd gegooid en met scherpe kritiek werd beloond van onder andere Jeroen Muis, Ruud Boots.

Via een rondleiding beland op de 22e verdieping van het ABN AMRO gebouw, namen de FRESH’ers

van groep 2 met genoegen kaarten in ontvangst voor de eerstvolgende wedstrijd van Ajax, en langzaam verplaatste de vrijdag avond borrel zich naar Oliver’s waar de meesten zich tot diep in de avond hebben vermaakt rond emmers Desperado’s en sterke verhalen.