A FRESH Perspective of Dutch Women in Real Estate

Wanneer donderdag 1 april 2021
Tijd 15:30 - 17:00

Op 1 april vond het evenement ‘A FRESH Perspective of Dutch Women in Real Estate’ plaats. In de namiddag waren er vier inspirerende dames uit het vastgoed aan het woord door middel van een paneldiscussie, gevolgd door een Q&A. Het thema dat centraal stond tijdens dit evenement zijn de huidige uitdagingen en transformaties van de vastgoedsector in onzekere tijden als Corona. Dit evenement was toegankelijk voor iedereen, dus voor mannen, vrouwen, studenten en professionals die het interessant vinden meer te leren van carrièrevrouwen over vastgoed.

De middag werd ingeleid met een korte introductie, gegeven door Lotte de Backer. Daarna werden de vier vrouwelijke vastgoedprofessionals voorgesteld. Allereerst werd Mieke Verschoor Boisen voorgesteld. Mieke, werkzaam bij AM, lichtte toe dat duurzaamheid belangrijker is geworden dan ooit tevoren, en kaartte de transformatie van steden aan. Als tweede werd Dominique Kouwenhoven-Schillings voorgesteld. Dominique is werkzaam bij Aberdeen Standard Investments en besprak de potentie van mixed-use vastgoed. Als derde werk Lieske van Pelt voorgesteld. Lieske is werkzaam bij CBRE Global Investors en besprak haar perspectieven op het verleden en de toekomst. Tot slot werd Ellen Tak-Zwetheul geïntroduceerd. Ellen is werkzaam bij Altera Vastgoed en gaf aan dat zij de combinatie van economie en techniek erg interessant vindt, en ze doet als belegger voornamelijk veel cijfermatig werk. 

Na de introductie werden verschillende stellingen besproken waar de vrouwen één voor één op in gingen en hun visie op gaven. Hierbij werd bijvoorbeeld ingegaan op de kapitaalmarkt, sociale factoren binnen het vastgoed en het effect van COVID op de kantorenmarkt, de werkomgeving en op alle andere sectoren binnen het vastgoed. Ook werd de toekomst van een productieve stad besproken, waartoe bedrijventerreinen en havengebieden behoren, en wonen zal meer in het teken staan van hyper-nabijheid. 

Tijdens de bespreking van de verschillende onderwerpen kwamen er polls met stellingen naar voren op de schermen van de deelnemers thuis, zodat ook zij hun visie op de vraagstukken konden uiten. Nadat de antwoorden binnenkwamen, werden de stellingen uitvoerig besproken en gaven de vier vrouwen hun eigen visie op de betreffende onderwerpen. Hierbij zijn alle verschillende sectoren besproken, namelijk residential, retail, office, industrial en logistics. Het evenement kwam ten einde met een interessante Q&A van vragen die de kijkers vooraf konden insturen!

Kortom, het was een veelzijdige, interessante en vooral inspirerende middag. Namens FRESH en alle deelnemers bedanken wij de vijf vrouwen!