Projectbezoek Lingotto – Smakkelaarspark – 25 januari

Met grote hoeveelheden bussen, treinen, auto’s, fietsers, trams en boten is het Smakkelaarsveld in hartje Utrecht een ware orkaan van beweging, geluid en dynamiek. Maar de plek waar Utrechters nu nog zo snel mogelijk langsfietsen, wordt compleet anders: in 2025 heeft Lingotto hier een stadspark gerealiseerd met 150 woningen, kantoorruimte, een horecapaviljoen, een rooftop bar en de ondergrondse Parkkelder. De ooit gedempte Leidse Rijn wordt bovendien hersteld en verbonden met de singelgracht.

Vanwege de complexe omgeving – naast het spoor en bovenop een bus- en trambaan – is het hele project is opgesplitst in drie bouwfases. De eerste fase was het (spoedig) realiseren van een overkluizing, voordat hier elke minuut een tram zou gaan rijden. Deze is inmiddels opgeleverd. De overkluizing dient niet alleen als fundering voor de gebouwen en het park, maar fungeert tevens als ‘crash deck’ tijdens de bouw van de gebouwen óp de overkluizing. De bouw van de gebouwen (fase 2) en het park (fase 3) loopt door de huidige complexe omstandigheden iets uit en gaat naar verwachting na de zomer van start.

Ontwikkelaar Arda Basak zal ons meenemen in het project waar hij sinds dag 1 aan werkt. Ook zullen we tijdens het projectbezoek het dak van de overkluizing op gaan om een gevoel te krijgen bij de hectiek in dit deel van de stad. Uiteraard met een afsluitend drankje en hapje in de buurt! 

Programma:

16:30 – 16:45u: Inloop, verzamelen bij ingang Hoog Catharijne voor Vodafone Ziggo

17:00 – 17:30u:  Lopen naar bouwterrein en ronde over de bouw (dak overkluizing op)

17:45 – 18:45u: Toelichting project

19:00 – 20:30u: Borrel op Stationsplein, locatie ntb.

Contact - Haarlemmer Stroom

Kroegcollege ‘Hou Je Vastgoed’ LIVE

Op 10 januari staat er een prachtige activiteit op de planning met onze sponsor Boelens & de Gruyter en onze vrienden van studievereniging Service uit Eindhoven. Een grote groep studenten uit Eindhoven en FRESH’ers uit het hele land krijgen de kans om live bij een opname van de welbekende podcast Hou je vastgoed te zijn. Wil jij hierbij zijn? Wees dan snel, want de inschrijvingen zijn geopend tot 3 januari.

Het programma van de dag ziet er als volgt uit:

Studenten kunnen in het altijd gezellige Café Costa voor de opname kennis maken met mede-oprichter Maarten de Gruyter en zijn goede vriend en columnist, Sander Schimmelpenninck. Daarna wordt de bekende ‘Hou Je Vastgoed’ podcast live in het cafe opgenomen. Hierbij kan jij vanuit het publiek natuurlijk ook vragen stellen en input leveren! Bij de podcast zijn ook een aantal interessante gastsprekers aanwezig. Achteraf is er tijd om onder het genot van een hapje en een borrel gezellig na te praten en te feesten.

FRESH Professionals Kerstborrel

8 december, de pepernoten zijn in de aanbieding en de kerstbomen bepaald niet.  FRESH Professionals zal die donderdag met kerstmuts op borrelen om het kerstseizoen in te luiden. dit zal plaatsvinden bij moderne Dartsbar Oche op de Utrechtsetraat 11, te Amsterdam.

Heb je je eigen dartpijlen? neem ze mee en maak de blits! 
Heb je een groot polyester hemd in een giftig kleurtje? trek het aan!

meld je aan via de website! 

Wanneer: 8 december 
Wie: FRESH Professionals
Hoe laat: vanaf 18:00
waar: Oche Amsterdam, Utrechtsestraat 11, Amsterdam

FRESH Beleggersdagen

Heb jij nou ook zo’n fascinatie voor het beleggen in vastgoed? Zie jij jezelf later werken binnen deze sector, en ben je benieuwd wie daarin de grote spelers zijn? Kom dan naar de FRESH Beleggersdagen, en begin december met een van de vetste evenementen van dit jaar!

Tijdens die volledig verzorgde, tweedaagse evenement komen alle facetten van het beleggen in vastgoed naar boven. Samen met onze sponsoren, a.s.r. real estate, Primevest Capital Partners, Greystar en Amvest, gaan we een te gek programma speciaal voor FRESH’ers neerzetten, met onder andere uitdagende cases, projectbezoeken en, natuurlijk, ook een lekkere borrel om het af te sluiten. De eerste dag beginnen we in Utrecht, waarna we ‘s avond naar Amsterdam gaan en zullen overnachten. De volgende dag zullen we op bezoek gaan bij twee sponsoren in Amsterdam.

Dus, wil jij nou echt goed kennis maken met de wereld van vastgoedbeleggers, schrijf je dan in voor de FRESH Beleggersdagen op 1 en 2 december! De inschrijven zijn geopend, dus wees er snel bij, want er zijn beperkte plekken beschikbaar! Je inschrijving is pas compleet na het invullen van deze google forms.

(De automatisch gegenereerde bevestigingsmail vanuit onze website mag je negeren. Uiterlijk een week voor aanvang zal je persoonlijk bericht ontvangen vanuit het FRESH bestuur. Hopelijk tot de 1e!)

Career event

Het career event is terug! (voorheen careerpitch)

Een bewezen concept in een nieuw jasje: het kleinste, persoonlijkste en meest laagdrempelige career event van Nederland is terug. Tijdens een speed-date sessie met vijf verschillende vastgoedbedrijven kun je kennis maken onder het genot van een hapje/drankje. In de ochtend van 15 december krijg je als student de mogelijkheid om meer te leren over de werkwijze van de deelnemende vastgoedbedrijven. Daarnaast bieden deze bedrijven jou de unieke kans om je beeld te verrijken over de werkzaamheden bij hen op de werkvloer. Zo blijven werkstudentschappen, stages en zelfs traineeships niet onbesproken.

De bedrijven zullen ieder hun moment pakken om jou in een korte presentatie de ins en outs van hun dagelijkse werkzaamheden bij te brengen. De deelnemende studenten kunnen hierna aansluiten bij de bedrijven waar zij zichzelf later over de vloer zien komen. Hier zal naast de formele kennismaking ook tijd zijn om bij de afsluitende borrel verder in contact te komen met de aanwezige professionals. Na het succes van de afgelopen edities, waar menig student de kans heeft gekregen om een stage, traineeship of werkstudentschap verder te bespreken onder het genot van een lekkere versnapering. Onze sponsoren hebben er heel veel zin in en hopen jou daar te ontmoeten! 

Om een tipje van de sluier te lichten, maken we ook alvast een aantal van de bedrijven bekend. De volgende bedrijven zullen er sowieso bij zijn om met jou kennis te maken, en natuurlijk te laten zien wat zij in huis hebben:

Houd de socials in de gaten, daar zullen we binnenkort de laatste twee bedrijven bekend maken die ook bij het career event aanwezig zullen zijn!

Schrijf je ook in via deze link om je inschrijving compleet te maken!

ABN AMRO Real Estate – Inhousedag

Kruip jij in de huid van een Real Estate Banker bij ABN AMRO? Kun jij de kansen en de risico’s van vastgoedfinancieringen beoordelen en weet jij de beste financieringspropositie te structureren met jouw team?

Op vrijdag 18 november vindt de inhousedag van ABN AMRO plaats. Tijdens een unieke case in de Amsterdamse Pijp bezoek je meerdere objecten, om vervolgens tot een passende financiering te komen. Test je skills in een case waarbij de deelnemers uitgedaagd worden om tot het gaatje te gaan om kans te maken op een te gekke prijs. Na een introductie op het hoofdkantoor van ABN AMRO, zullen de deelnemers in de schoenen stappen van een Real Estate banker bij één van de voornaamste real estate organisaties van Nederland. Na de introductie krijgen jullie de kans om de case in de Pijp uitgebreid te onderzoeken, om vervolgens een voorstel op te zetten samen met jouw team.

We hebben dus een dagvullend, actief en afwisselend programma waarbij we zullen afsluiten met een leuke borrel. Heb jij verstand van vastgoed en finance en wil je jezelf bewijzen tegenover een kritische jury? Meld je dan aan!

Maak je aanmelding compleet door de benodigde informatie te sturen via deze Google Forms.

ASRE FRESH Professionals Webinar

De Amsterdam School of Real Estate (ASRE) en de netwerkorganisatie van vastgoedprofessionals FRESH Professionals organiseren op woensdag 9 november van 15:00 uur tot 16:00 uur het webinar ‘PropTech en Real Estate as a Service: Data zoekt toepassing’.
 
Data voor betere besluitvorming
De digitale transformatie van huizen, kantoren en steden staat bekend als PropTech. De term PropTech verwijst naar technologische toepassingen die het ontwerpen, bouwen, gebruiken en beheren van gebouwen optimaliseren. De digitale transformatie van de gebouwde omgeving leidt tot meer en real time data. PropTech-toepassingen analyseren deze data voor betere besluitvorming.
 
Kosteloos en exclusief
Deelname is kosteloos en éxclusief voor ASRE-alumni en FRESH Professionals. Tijdens dit webinar geven vier prominente experts hun visie op de Proptech Strategy. Programma volgt zodra er meer bekend is.
 

FRESH Professionals vastgoedsymposium 2022

Op donderdag 3 november zal het jaarlijkse Vastgoedsymposium van FRESH Professionals plaatsvinden! Vanaf het einde van de middag wordt aan de hand van experts de huidige problematiek en uitdagingen in de woningbouw besproken. Wat zijn de plannen van minister Hugo de Jonge en zijn deze effectief? Sluit de planvoorraad wel aan bij de woonwensen van toekomstige generaties en hoe ziet het woningtekort er uit bij een eventuele recessie? Dit zijn enkele van de vragen waarop we op donderdag 3 november een antwoord gaan krijgen! We sluiten de avond af met een borrel. Ben jij erbij?

Jaap van der Bijl (Altera Vastgoed NV)

Jaap van der Bijl is CEO van Altera Vastgoed. Altera Vastgoed is een institutionele vastgoedbelegger en voor 3e keer op rij uitgeroepen tot global sector leader volgens GRESB. Het fonds heeft meer dan 3 miljard aan vastgoed onder beheer, waarvan het grootste gedeelte is belegd in woningen. Daarnaast heeft het fonds ook nog een aanzienlijke winkelportefeuille. Vanzelfsprekend volgen ze de woningmarkt op de voet en is de strengere regelgeving vanuit Den Haag een belemmering voor het toekomstig beleggingsresultaat. Ook zorgt de lagere bouwproductie, de hogere rente en de verduurzaming van de bestaande portefeuille voor een uitdaging op de langere termijn.  

Madeline Buijs (Colliers)

Madeline Buijs is werkzaam als Chief Economist en Head of Research bij Colliers. In deze rol geeft zij leiding aan de researchafdeling die onderzoek doet naar de verschillende vastgoedmarkten en de trends en ontwikkelingen hierin. De ontwikkelingen op de woningmarkt hebben haar speciale aandacht. Een toekomstbestendige woningmarkt die voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk moet worden is belangrijk. Transformeren van het huidige vastgoed is noodzakelijk alleen dat kan de sector niet alleen en daarom moet de samenwerking worden opgezocht.

Raymond van Sabben (Paul de Ruiter Architects)

Raymond van Sabben is een van de partners bij Paul de Ruiter Architects en is gespecialiseerd in grootschalige projecten. Zo is hij coördinerend architect voor project Stadswerf Oostenburg, een nieuwe wijk in het centrum van Amsterdam. Het bureau werkt momenteel aan meerdere circulaire woningbouwopgaves, zowel grondgebonden als gestapeld. Raymond heeft een heldere kijk op de rol van duurzaamheid binnen bouwprojecten en is procesmatig sterk.

Eva Hekkenberg (VORM)

Eva werkt sinds 1 januari 2020 Directeur Concepten bij VORM, na een lange loopbaan in vastgoedontwikkeling. Ze startte haar carrière bij een woningcorporatie, waar zij diverse functies bekleedde, zoals projectmanager, projectontwikkelaar en gebiedsontwikkelaar. Tijdens haar loopbaan bij AM heeft zij de Bijlmerbajes verworven en is zij in 2018 uitgeroepen tot Vastgoedvrouw van Amsterdam. Momenteel houdt Eva zich bezig met het verwerven van projecten door het creëren van unieke en duurzame woongebouwen in leefbare wijken.

Visie op de woningmarkt: Iedereen wil wonen in een goede en betaalbare woning in een leefbare buurt. Op dit moment staan we voor een ontzettend spannende en uitdagende periode.  Dus juist nu is het nu nodig om sneller en slimmer duurzame woningen neer te zetten, waarbij we de kwaliteit hoog moeten houden, met unieke woningen voor iedereen.

Stefan Janssen (Capital Value)

Stefan Janssen is werkzaam als Head of Consultancy bij Capital Value. In deze rol adviseert hij gemeenten, ontwikkelaars en (inter)nationale beleggers over diverse vraagstukken in woningbouwontwikkelingen en -beleggingen. Stefan houdt zich dagelijks bezig met de enorme uitdagingen waar de woningmarkt nu voor staat, waaronder het snel veranderende investeringsklimaat als gevolg van de recente rentestijgingen, de nationale nieuwbouwopgave en aankomende middenhuurregulering. Hiervoor was hij werkzaam bij Cushman & Wakefield en Redevco.

Sabine ten Brinke (Gemeente Amsterdam)

Sabine ten Brinke is werkzaam als manager in het team advisering grondprijzen bij Grond en Ontwikkeling bij de Gemeente Amsterdam. In deze rol draagt zij samen met haar team bij aan de realisatie van de gemeentelijke doelstellingen op het terrein van gebieds- en vastgoedontwikkeling. De kerntaken zijn: het bouwrijp maken van gemeentelijke grond en het in erfpacht uitgeven daarvan. Bij het ontwikkelen van plannen is de inzet de kosten, opbrengsten, fasering en kwaliteit met elkaar in evenwicht te brengen. Grond en Ontwikkeling speelt dan ook verschillende rollen bij de ontwikkeling van vastgoed: adviseur, onderhandelaar, opdrachtgever of fondsbeheerder en vaak die van grondeigenaar.

Datum:           3 november 2022

Tijd:                 17:00u (inloop vanaf 16:30u)

Locatie:          Uilenburgersjoel, Nieuwe Uilenburgerstraat 91, 1011 LM Amsterdam

Entree:           Gratis voor FRESH’ers die zich hebben ingeschreven via de website

FRESH Professionals 5+ Boules + diner

We gaan boulen! Je leest het goed, dit jaar kiezen we een semi-sportieve insteek voor het 5+ diner. Graag ontvangen we je op donderdag 17 november tussen 18:00 en 18:30u bij Mooie Boules op het Zeeburgerpad in Amsterdam voor een klein diner. Aansluitend gaan we een potje jeu les boules en daarna is er ruimte om te borrelen. Geef je nu op via de website. Tot de 17e!

Datum: 17 november 2022

Tijd: 18:00 – 23:00 (boules v.a. 19:45)

Locatie: Mooie Boules Amsterdam, Zeeburgerpad 3, 1018 AJ Amsterdam

Entree: graties voor FRESH’ers met 5 jaar of meer werkervaring die zich hebben ingeschreven via deze website

18 oktober Interesseborrel Bestuur & Commissies FRESH professionals

Locatie: Bar Bonnie
Tijdstip: 18:00-21:00u


FRESH Professionals zoekt nieuwe bestuurs- en commissieleden! Lijkt het jou leuk om je één tot twee
jaar in te zetten voor hét netwerkplatform voor academische vastgoedprofessionals? Meld je dan nu
aan voor de interesseborrel of neem contact op met Anne van Kralingen via
bedrijven@freshprofessionals.nl

Bestuur 2022 linksboven: Onno Gast (penningsmeester), Wouter Renardel (communicatie), Jesse Deen
(activiteiten), Michal Lorenc (voorzitter). Linksonder: Tessa Morsink (F5/10+), Anne van Kralingen (bedrijven)

Bestuur 2023-2024
Voor het FRESH Professionals bestuur van 2023 zijn wij op zoek naar vier nieuwe bestuursleden. Een
van de bestuursleden zal een jaar meedraaien in het bestuur en de andere drie twee jaren (waarvan
beide jaren een andere functies binnen het bestuur).

Commissies 2023
Binnen FRESH Professionals zijn er jaarlijks meerdere commissies actief. De actieve professionals in
deze commissies maken het mogelijk dat jij kunt deelnemen aan evenementen zoals
kennisevenementen, projectbezoeken, studiereizen en borrels. Juist door de inzet van deze
commissies is FRESH Professionals uitgegroeid tot een netwerk met meer dan 800 academische
vastgoedprofessionals. Vandaar dat wij altijd op zoek zijn naar enthousiaste FRESH’ers die een
bijdrage willen leveren aan het succes van FRESH Professionals.
Commissies

  • Sportcommissie
  • Bedrijvencommissie
  • Borrelcommissie
  • Grote reis commissie
  • F5/F10+ commissie
  • Collegetour commissie

Heb jij interesse in het organiseren van een evenement of heb je ideeën voor een nieuw event
komend jaar? Dan kun je hiervoor terecht bij Onno Gast via finance@fresprofessionals.nl