PROVADA

Op donderdag 13 juni gaat FRESH Students naar de PROVADA, de grootste vastgoedbeurs van Nederland waar de publieke en private sector samenkomen. We zullen langs verschillende bedrijven gaan en deelnemen aan het nieuwe FRESH Debat.

Programma voor donderdag 13 juni:

 • 10.00-11.00 CBRE IM ontbijt: 

CBRE Investment Management is onderdeel van CBRE, het grootste bedrijf ter wereld voor vastgoedservices en investeringen. Met meer dan 100.000 medewerkers in meer dan 100 landen helpt CBRE investeerders en gebruikers van vastgoed. Tijdens het ontbijt krijgen we een kijkje in hun innovatieve aanpak voor duurzame en toekomstgerichte vastgoedoplossingen.

 • 11.00-12.15 Het FRESH Debat  

Tijdens het FRESH Debat zullen vier prominente panelleden samen met het publiek in een interactieve setting discussiëren over actuele thema’s in de vastgoedmarkt. Dit biedt een unieke kans om inzichten te verkrijgen en deel te nemen aan diepgaande discussies.

 • 12:30-14:30 ABN AMRO lunch en financiële case

ABN AMRO, een van de grootste banken van Nederland, biedt ons een lunch en interactieve case aan. Tijdens deze case zullen we werken aan een financieel vraagstuk, dat gericht is op de vastgoedmarkt. Dit geeft een goed beeld van de financiële aspecten en uitdagingen binnen de sector.

Er kunnen 25 studenten deelnemen aan dit event, dus meld je snel aan!

Let op! Vanwege de beperkte plekken zal er een selectie plaatsvinden. We laten je uiterlijk vrijdag 31 mei weten of je deel kan nemen. Vul om je aanmelding te bevestigen het volgende formulier in: https://forms.gle/rFKJgbazVHuxSVyh8

ASRE & FRESH College: ‘’Rente – een kijkje onder de motorkap’’| woe 26 juni

De snelle stijging van de kapitaalmarktrente vanaf 2022 heeft grote gevolgen gehad voor de vastgoedsector. Zo is het transactievolume het afgelopen jaar gehalveerd. Welke krachten bepalen eigenlijk de hoogte van de rente? Wat kun je doen om de gevolgen voor een vastgoedportefeuille te beperken? En wat zijn vroege indicatoren dat de rente gaat bewegen? Daarover spreken David Rijsbergen (DNB) en Vinoo Khandekar (a.s.r. real estate) tijdens de bijeenkomst die de ASRE op woensdag 26 juni 2024 vanaf 17.00 uur organiseert in samenwerking met FRESH Professionals. 

Aanmeldingen

Aanmeldingen zijn mogelijk via de website. Indien je onverhoopt bent verhinderd, geef dit dan tijdig (minimaal een week) van te voren door zodat jouw plek overgenomen kan worden door iemand op de wachtlijst.

Het programma 

17.00 uur Inloop met lichte snack 
17.30 uur Aanvang programma 
19.00 uur Borrel 
20.00 uur Einde 

De sprekers 

David Rijsbergen is hoofd van de afdeling Macroprudentiële analyse en beleid van DNB en werkt al ruim vijftien jaar bij de bank. Macroprudentieel beleid richt zich op het beperken van systeemrisico’s in de financiële sector. Via toezicht op het financiële systeem poogt het kwetsbaarheden en de verspreiding daarvan naar de reële economie te beperken. Rijsbergen promoveerde in 2018 aan de Amsterdamse Vrije Universiteit op het proefschrift “Essays on the efficiency of pension funds and financial markets”. 

Vinoo Khandekar is hoofd Research & Intelligence bij de Nederlandse institutionele belegger a.s.r. real estate. Zijn afdeling is een onafhankelijk, strategisch sparringpartner en aanjager van innovatie binnen a.s.r. real estate. Het team geeft datagedreven advies en visies over vastgoedmarken, fondsstrategieën en fondsselectie in Nederland en Europa. 

Projectbezoek The Pulse | do 30 mei

Op donderdag 30 mei neemt Edge ons mee naar The Pulse. Edge ontwikkelt samen met VORM een iconisch en innovatief gebouw waar de functies werk, wonen en vrije tijd gecombineerd worden.

The Pulse wordt een voorbeeld van een duurzame toekomst voor werken en wonen in stedelijke centra. Het gebouw beschikt over Edge’s kenmerkende expertise in het gebruik van slimme technologie, die niet alleen de productiviteit en creativiteit van toekomstige huurders verbetert, maar ook hun gezondheid en welzijn in de 36.500 m² kantoorruimte. Daarnaast zullen gebruikers profiteren van frisse lucht, veel licht en oases van groen. Het project zal 200 appartementen omvatten, waaronder 10 tuinlofts. In overeenstemming met de waarden van VORM en Edge op het gebied van duurzaamheid zullen de kantoren en woningen een EPC van bijna nul en een BREEAM Outstanding-certificering behalen.

Programma

 • Datum: donderdag 30 mei;
 • Aanvang: 16:00u bij The Pulse. Na afloop zal er nog een kleine borrel zijn bij Mahler.

OMRT FRESH Vastgoeddiner | do 20 juni

Het vastgoedsymposium is in een nieuw jasje gestoken! Op donderdag 20 juni zal de eerste editie van het vastgoeddiner plaatsvinden in Park Zuid te Amsterdam. Dit diner is ter vervanging van het vastgoedsymposium en zal een sterk inhoudelijk karakter hebben.

Het thema van het vastgoeddiner is ‘Stad van de toekomst’. 

Hoofdsponsor OMRT en subsponsoren de Zwarte Hond, Neuf, Amvest en Capital Value zullen ieder vanuit hun expertise hun visie op het thema geven gedurende de avond. Het belooft een leerzame en mooie avond te worden!

 • Wanneer: donderdag 20 juni 2024
 • Tijd: 18:00 -22:00 uur
 • Waar: Park Zuid (Vondelpark 3 Amsterdam)
 • Eigen bijdrage: EUR 10,-
 • Dresscode: smart casual

FRESH Professionals Lustrum Provada borrel | di 11 juni

Het is bijna weer zover, de gezelligste borrel van het jaar: de FRESH Professionals Lustrum Provada borrel! En dit jaar zal het een bijzondere editie worden nu FRESH 25 jaar bestaat! 

Aan de waterkant van Strandzuid met een zonnetje op ons gezicht zullen wij met elkaar proosten op 25 jaar FRESH, de vele mooie FRESH Professionals Provada borrels die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden en in de toekomst nog zullen plaatsvinden. 

Vanaf morgen is het mogelijk je in te schrijven via de website. Hou de website dus goed in de gaten! Nadat jij je hebt ingeschreven ontvang je enkele dagen voor de FRESH Professionals Lustrum Provada borrel een e-mail met een unieke code. Met deze unieke code kan je jouw persoonlijke ticket downloaden. 

Let op: zonder persoonlijke ticket geen toegang, dus zorg ervoor dat je op tijd je ticket downloadt. Je kan je alleen aanmelden voor evenementen als je de jaarbijdrage hebt voldaan.

Kort overzicht:

 • Datum: dinsdag 11 juni 2024;
 • Waar: Strandzuid (waterkant);
 • Tijdstip opening deuren: 18:00u;
 • Tijdstip sluiting deuren: 20:00u. 

Let op: daarna is het niet meer mogelijk binnen te komen. 

Wij hebben er zin in! Tot dan!

FRESH goed doel evenement | Vrij 17 mei

Op 17 mei zal FRESH zich gaan inzetten voor het goede doel. Dit jaar zullen de deelnemers onder leiding van (ex)militairen strijden voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Tijdens het evenement zullen wij een militaire training volgen waar wij niet alleen fysiek worden uitgedaagd maar ook als team gaan samenwerken. Met dank aan Business Friend Envalue en sponsor Timpaan zullen wij een dag strijden voor de kinderen die elke dag strijden om zo een mooi bedrag voor het WKZ te kunnen ophalen.

Wij hebben er zin in en zullen het maximale geven! Wil jij er ook graag bij zijn, meld je dan snel aan!

 • Wanneer: Vrijdag 17 mei 2024
 • Tijd: 13:30 – 17:30
 • Waar: BLTC Baarn, Bospadlaan 3te Baarn

FRESH International Challenge

Eindelijk mogen we het dan bekendmaken, de bestemming van de FRESH International Challenge 2024! Dit is hét evenement waar je bij wilt zijn! Een te gekke week vol met interessante projecten, een case, toonaangevende bedrijven, de Koreaanse cultuur en natuurlijk ook de nodige ontspanning tussendoor. Dat allemaal dit jaar in SEOUL! 🇰🇷 

Samen met twintig studenten zullen we tussen 6-17 mei afreizen naar één van de meest bruisende steden in Azië. Vluchten en accommodatie worden verzorgd met een eigen bijdrage van €600,-.  

Wil jij deze kans niet aan je voorbij laten gaan? Meld je dan aan door de forms in te vullen met deze link. Dit kan tot en met zondag 7 april, dus wees er snel bij! 

 • Wanneer: 6-17 mei 2024
 • Bestemming: Seoul, Zuid Korea
 • Meld je alleen door dit formulier in te vullen

FRESH Career Monitor 2024 Borrel | Woe 8 mei

Woensdag 8 mei is het tijd om onder het genot van een hapje en een drankje gezamenlijk in de FRESH Career Monitor 2024 te duiken! Naast de zelfgebrouwen biertjes van Brouwerij Troost in de Amsterdamse Pijp, nemen Van Beuningen Executive Search en FRESH Professionals jullie mee in de laatste ontwikkelingen omtrent de loonontwikkelingen binnen de vastgoedsector. Hierbij is ook Business Friend Primevest aanwezig om er samen een gezellige avond van te maken!

JLL Koningsdagborrel | Do 25 april

Op donderdag 25 april is het zover: de FRESH Koningsdagborrel staat weer voor de deur! Samen met Business Friend ‘JLL’ kleuren wij Café de Zwart oranje en kan je genieten van wederom een gezellige borrel om nu al te proosten op de verjaardag van de koning!

Zet de datum alvast in je agenda en meld je snel aan, want deze FRESH Koningsdagborrel belooft een mooie opwarmer te worden voor Koningsdag!

 • Wanneer: donderdag 25 april 2024
 • Tijd: 19:00 – 21:00
 • Waar: Café de Zwart, Spuistraat 334, 1012 VX Amsterdam

EDGE inhousedag

Lijkt het jou leuk om een kijkje te nemen achter de schermen bij een van de meest innovatieve bedrijven in de vastgoedindustrie? Op vrijdag 7 juni om 13:00 uur vindt de inhousedag bij EDGE plaats! Dit is je kans om de dynamische wereld van EDGE van dichtbij te ervaren, in gesprek te gaan met medewerkers, en je netwerk uit te breiden met professionals en medestudenten. Het programma ziet er als volgt uit:

 • Ontvangst (13.00u)
 • Presentatie oorsprong EDGE door Boudewijn Ruitenburg
 • Case presentatie: hoe krijgen we mensen naar kantoor?
 • Site visit Stadium
 • Project tour Pulse 
 • Borrrel

Meld je nog aan om deel te nemen aan de inhousedag.