Kookworkshop Ron Blaauw FRESH 10+ | Houthoff

De FRESH’ers die al wat langer meedraaien, behoren tot de crème de la crème van de vastgoedsector. Zij weten als geen ander hoe belangrijk een goede work-life balance kan zijn en dat liefde van het gezin of van vrienden nog altijd door de maag gaat.
 
Om ervoor te zorgen dat je naast een smaakmaker in het vastgoed, thuis ook niemand ongeroerd laat, organiseert FRESH Professionals een kookworkshop in de kookstudio van Ron Blaauw voor FRESH’ers die al langer dan 10 jaar werkzaam zijn.
 
Er staan een paar heerlijke gerechten op het menu, waarbij de kookkunsten tot een hoger niveau worden getild. Hierdoor zal dit evenement zowel goed zijn voor de zakelijke relaties als de privé relaties.

Programma

  • 17:30 uur – Warming-up met een aperitief
  • 18:00 uur – Voorbereidingen van het vier gangen menu ‘Best of Gastrobar’
  • 21:30 uur – Afsluiting van de avond met koffie of thee

Na het koken leer je hoe je de gerechten ‘afmaakt’ en mag je eindelijk plaatsnemen aan de lange keukentafel om de culinaire creaties te proeven, waaronder die van jezelf. Dit alles met een welverdiend glas bijpassende wijn per gang. Uiteraard krijg je de recepten en bereidingen mee naar huis zodat je indruk kunt maken op familie, vrienden of collega’s. 

Mochten er eventuele (di)eetwensen en/of allergieën zijn, vernemen wij dit graag voorafgaand. Hier volgt een separate mail voor vanuit ons. Bij eventuele aanpassingen wordt er een apart menu of vervangende gerechten geserveerd voor de betreffende personen. 

Vastgoedsymposium 2023


De vastgoedmarkt is altijd in beweging. Tegelijkertijd lezen we in 2023 wekelijks in de krant dat de vastgoedmarkt op slot zit: de rente is flink opgelopen, het aantal transacties neemt af en er zijn ingrijpende fiscale veranderingen. 

Alle sectoren worden geraakt, en iedereen in het vastgoed lijkt in hetzelfde schuitje te zitten. Is Nederland eigenlijk nog wel een interessant land om in vastgoed te beleggen of om vastgoed te ontwikkelen? Staan partijen met hun rug tegen de muur en kiezen zij voor andere landen? Welke kansen in het vastgoed zien we vandaag? 

Over de vraag “Is Nederland (nog) een interessant investerings/ontwikkelland?” Gaan professionals  (ontwikkelaar, belegger, fiscalist en adviseur) met elkaar  en met jou in gesprek. 

Programma:

  • 16:00: inloop;
  • 16:30: start inhoudelijk programma;
  • 18:30: afsluiting inhoudelijk programma;
  • 20:00: aansluitende borrel.

Locatie:

Vrije Academie, Herengracht 368 Amsterdam

Sprekers:

Frasers Property Industrial: Niek van Genugten (Senior Manager Business Development)

Meijburg & CO KPMG: Willeke Tigchelaar (Director: Tax lawyer – Real Estate | Indirect Tax)

Patrizia: Hans Vermeeren (Managing Director – Head of Asset Management Germany & CEE at PATRIZIA SE)

SENS real estate: Gerad Schoenaker (Partner bij SENS real estate) 

Capital Value: Stefan Janssen (Head of Consultancy)

De dagvoorzitter is Servaas van der Laan, journalist bij Vastgoedmarkt. 

FRESH Professionals Provada Borrel | di 13 juni

Ook dit jaar zal de FRESH Professionals Provada Borrel weer hét evenement tijdens de Provada zijn dat je niet mag missen! Traditiegetrouw vindt de FRESH Professionals Provada Borrel weer plaats bij Strandzuid. Geniet van een biertje in (hopelijk) de zon terwijl je bijpraat met alle FRESH’ers.

Schrijf je snel in via de website om zeker te zijn van een plekje! Nadat jij je hebt ingeschreven ontvang je enkele dagen voor de FRESH Professionals Provada Borrel een mail met een unieke code. Met deze unieke code kan je jouw persoonlijke ticket downloaden.

Let op: zonder persoonlijke ticket geen toegang, dus zorg ervoor dat je op tijd je ticket download.

Je kan je alleen aanmelden voor evenementen als je de jaarbijdrage (via iDeal of automatische incasso) hebt voldaan.

Wie: FRESH Professionals
Wanneer: dinsdag 13 juni 2023 van 18:00u tot 22:30u
Waar: Strandzuid

Hoofdsponsor:

EDGE Inhousedag

Op donderdag 8 juni tussen 12:00 en 18:00 opent EDGE haar deuren voor FRESH Students!

Dé innovatieve ontwikkelaar van hypermoderne gebouwen neemt ons tijdens een Inhousedag mee in de gebouwde omgeving van morgen. EDGE Technologies is een vastgoedtechnologiebedrijf dat gebouwen ontwerpt die een actieve bijdrage leveren aan de gezondheid van mens en milieu. Ze beschikken over decennialange ervaring binnen de vastgoed- en technologiesector. Met een klantgerichte aanpak streven ze ernaar de bebouwde omgeving groener, slimmer en gezonder te maken. dit doen ze niet alleen in Nederland, maar ok vanuit kantoren in Berlijn, Hamburg en New York. Het hoofdkantoor van EDGE in Amsterdam is bij de Inhousedag het décor waarbinnen de professionals van EDGE ons meenemen in wat hun gebouwen nou zo bijzonder maakt. Het zal echter niet bij één locatie blijven; EDGE neemt ons ook mee naar een van hun projecten in de buurt. Tijdens een projectbezoek aan The Pulse, om de hoek op de Zuidas, wordt de schakel tussen ontwikkeling en eindproduct nog duidelijker. Uiteraard sluiten we af met een borrel waarbij je EDGE en haar medewerkers nog beter kan leren kennen.

Kortom, hét moment om EDGE beter te leren kennen! Wil jij hier gebruik van maken? Meld je dan snel aan via deze link!

ASRE College Tour | ‘Lessons learned’

Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst, maar wat valt er te leren uit het verleden en eerdere crises? En zijn er ‘creatieve’ oplossingen die goed of juist helemaal niet werken? ASRE-docenten nemen je in korte colleges mee in deze thematiek, waarbij er ruimte is voor discussie en vragen.

Het evenement vindt plaats op 27 juni bij de ASRE met inloop vanaf 16:45 uur. We sluiten de colleges af met een netwerkborrel waarbij ook ASRE Alumni aansluiten.

KroesePaternotte. Bootborrel

Zie de stad vanaf het water, drink een wijntje in de zon, wie houdt er niet van bootborrel? Op donderdag 29 juni zal de KroesePaternotte. bootborrel plaatsvinden! Om 17:00 uur zullen wij de boot opgaan bij het kantoor van KroesePaternotte. (Amsteldijk 194 BG, 1079 LK Amsterdam) om vervolgens door de grachten van Amsterdam te varen onder het genot van een hapje en een drankje. 

Wil jij dit niet missen? Meld je dan snel aan via de website. Wij vragen voor deze borrel een kleine bijdrage van EUR 5,00 per persoon.

KPMG Kroegcollege

Op 17 mei hebben wij weer een fantastisch event voor jullie klaar staan. In een kroegcollege neemt KPMG ons mee in de wereld van de vastgoedconsultancy. Onder het genot van een koud biertje worden wij door de wereld van deals en corporate finance binnen het vastgoed geleid.

KPMG Nederland is onderdeel van een wereldwijd netwerk van Audit- en advieskantoren. In Nederland, waar Piet Klijnveld in 1917 de grond legde voor KPMG, zijn wij nu met meer dan 3.900 collega’s verdeeld over 12 kantoren. Samen helpen wij een grote verscheidenheid aan organisaties vooruit te kijken en de juiste duurzame keuzes te maken. KPMG is binnen de vastgoedconsultancy toonaangevend op het gebied van Strategy & Operations en Corporate Finance.

Het Strategy & Operations vastgoedteam ondersteunt met strategievorming, het analyseren en optimaliseren van vastgoedportefeuilles, het efficiënter en toekomstbestendiger maken van grote Nederlandse vastgoedbedrijven, en het helpen de sector innovatiever en duurzamer te maken. Tijdens het kroegcollege zal het team je meenemen hoe zij een vastgoedinvesteerder hebben ondersteunt met vormgeving van hun digitale strategie.

Het Corporate Finance vastgoedteam van KPMG ondersteunt vastgoedpartijen met financiële bedrijfswaarderingen, fusies- en overnames, financiële analyses en modellen en het aantrekken van financiering. Tijdens het kroegcollege zullen zij studenten meenemen in een financiële haalbaarheidsanalyse van een projectontwikkeling en bijbehorende financieringsmogelijkheden.

Vanuit deze twee teams zal om 19:00 in bruin café Onder de Ooievaar in Amsterdam onder het genot van een hapje en een drankje een interactief kroegcollege plaatsvinden, zoals jullie van ons gewend zijn. Om je aan te melden voor het event moet je dit formulier invullen en er wordt geselecteerd op basis van CV. Inschrijven kan tot en met zaterdag 13 mei maart dus schrijf je snel in!

Ontwikkelaarsdagen

Na het succes van de Beleggersdagen en de Consultancy dagen gaan we nog dit jaar nog één keer op een tweedaagse tour langs een van de deelsectoren. Er ligt in Nederland een grote opgave voor de bouw van woningen en kwalitatief goede commerciële ruimte. Tegelijkertijd kunnen moeten nieuwe projecten aan steeds hogere eisen voldoen om bij te dragen aan een duurzamere wereld en vormen nog meer andere factoren een grote uitdaging. Tijdens de Ontwikkelaarsdagen gaan we een kijkje in de keuken nemen van drie verschillende vastgoedpartijen en een bezoek brengen aan de ambitieuze projecten, die zij in ons land realiseren.

Ben jij benieuwd hoe het er dagelijks aan toe gaat bij onze sponsoren VORM, Lingotto en het Rijksvastgoedbedrijf? Meld je dan aan voor de Ontwikkelaarsdagen op 25 en 26 mei 2023!

Het programma is inclusief diner en hotelovernachting en deelnemen is gratis. Je aanmelding is pas geldig na het invullen van deze google forms. We laten uiterlijk 19 mei weten of je geselecteerd bent.

C&W Maandborrel | 17 mei

Op de dag voor Hemelvaart zal in samenwerking met Cushman & Wakefield de maandborrel georganiseerd worden op hun kantoor op de Zuidas in Amsterdam.
In het C&W Café op de eerste verdieping van het UNStudio-gebouw zullen wij warm worden ontvangen door deze toonaangevende vastgoedadviseur.

Naast de aanwezigheid van FRESH’ers zal C&W uiteraard ook rijkelijk vertegenwoordigd zijn om het lange weekend met elkaar in te luiden!

5+ Wijnproeverij Amsteltuin | Newomij

Op 25 mei aanstaande staat er voor de FRESH Professionals 5+’ers een bijzondere wijnproeverij op de planning bij een wijngaard op een locatie waar je deze niet zou verwachten. Toch lukt het de Amsteltuin om wijnen te maken die zich kunnen meten met wijnen uit traditionele wijnlanden als Frankrijk en Italië. Met speciale druivensoorten, beproefde werkwijzen en veel aandacht lukt het hen toch om goede wijnen te maken.

Programma
• 16:00 uur Ontvangst met een glas van ’t Bruisend genieten (parelwijn uit de Amsteltuin)
• 16:30 uur Rondleiding wijngaard en -kelder
• 17:15 uur High wine